Luk

Luk
Luk

Luk

L 100 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning ved dødsfald (dødsboskatteloven) og lov om beskatning af fortjeneste ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven).

(Successionsregler).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Titel ændret 24/6 98 fra: Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove. (Nedsættelse af skattesatsen for selskaber og fonde samt virksomhedsskatteprocenten m.m.).

Beh sammen: L 100, L 101, L 102, L 103, L 104 og L 105.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer reglerne om adgang til succession ved overdragelse af skatterelevante aktiver for juridiske personer. Ændringerne betyder, at juridiske personer ikke fremover kan arve med succession.

Herudover ændres reglerne om adgang til succession bl.a. således, at der kun kan succederes i aktiver, der udgør en erhvervsvirksomhed eller en ideel andel af denne.

Lovforslaget, som var en del af regeringens såkaldte pinsepakke, indeholdt i bemærkningerne en beskrivelse af hovedtrækkene i regeringens forslag til justering af erhvervsbeskatningen. Om pinsepakken henvises der i øvrigt til omtalen under L 92.

Regeringens forlig med SF og Enhedslisten om pinsepakken betød, at store dele af lovforslaget bortfaldt, herunder en foreslået nedsættelse af selskabsskattesatsen.

Lovforslaget vedtaget med 56 stemmer (S, SF, RV og EL) mod 55 (V, KF, DF, CD, FP og KRF).
Partiernes ordførere
Bjarne Laustsen (S), Peter Brixtofte (V), Flemming Hansen (KF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Jes Lunde (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Thorkild B. Fransgaard (FP)