Luk

Luk
Luk

Luk

L 103 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Konsekvensændringer som følge af afskrivningsloven samt ændringer af ejendomsavancebeskatningsloven m.m.).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 100, L 101, L 102, L 103, L 104 og L 105.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder en række konsekvensændringer i forskellige skattelove som en følge af ændringer i afskrivningsloven.

Ud over konsekvensændringer indeholder loven en række ændringer af skattelovgivningen. Som eksempel kan nævnes, at reglerne i ejendomsavancebeskatningsloven ændres, således at der ikke kan opnås dobbelt fradrag for den samme vedligeholdelses- eller forbedringsudgift ved, at udgiften dels kan fradrages ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst, dels tillægges ejendommens anskaffelsessum.

Lovforslaget var en del af regeringens såkaldte pinsepakke og en delvis genfremsættelse af lovforslag nr. L 245 fra folketingsåret 1996-97, jf. omtalen i Årbog & Registre 1996-97 side 200.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det i første række skulle ses i sammenhæng med regeringens fremsatte lovforslag om justeringer af erhvervsbeskatningen.

Udmøntningen af forliget mellem regeringen, SF og Enhedslisten betød bl.a., at lovforslaget blev ændret på en række punkter. F.eks. udgik forslaget om at ophæve den særlige indeksering af anskaffelsessummen ved afståelse af landbrugsejendomme m.m.

Om justeringerne af erhvervsbeskatningen henvises i øvrigt til omtalen under L 100. Om pinsepakken generelt henvises der til omtalen under L 92.

Der henvises i øvrigt til lovforslag nr. L 102.

Lovforslaget vedtaget med 56 stemmer (S, SF, RV og EL) mod 55 (V, KF, DF, CD, FP og KRF).
Partiernes ordførere
Bjarne Laustsen (S), Peter Brixtofte (V), Flemming Hansen (KF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Jes Lunde (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)