Luk

Luk
Luk

Luk

L 13 Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om kommunale valg og lov om valg af danske repræsentanter til Europa-Parlamentet.

(Ændringer vedrørende brevstemmeafgivning som følge af lov om social service m.v.).

Af: Indenrigsminister Thorkild Simonsen ()
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer en ændring af reglerne i folketingsvalgloven og i den kommunale valglov om brevstemmeafgivning i institutioner som følge af, at bistandsloven med virkning fra den 1. juli 1998 afløses af bl.a. lov om social service.

Endvidere indebærer loven, at folketingsvalglovens almindelige frist for at indgive anmodning om at brevstemme i hjemmet i de tilfælde, hvor den almindelige frist - kl. 18 tolv dage før valgdagen - udløber på en lørdag eller søndag, forlænges til førstkommende mandag kl. 12.

Herudover indebærer loven ændringer vedrørende brevstemmematerialet til Europa-Parlamentsvalg samt enkelte andre ændringer af folketingsvalgloven og den kommunale valglov som konsekvens af ændringer i lovgivningen i øvrigt.

Lovforslaget indeholdt en bestemmelse om, at den særlige - forlængede - frist i forbindelse med brevstemmeafgivning skulle træde i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende, idet den særlige frist så første gang kunne anvendes ved folkeafstemningen den 28. maj 1998 om Amsterdamtraktaten.

Ændringerne vedrørende brevstemmematerialet til Europa-Parlamentsvalg svarede til de ændringer vedrørende brevstemmematerialet til folketingsvalg og kommunale valg, som blev gennemført i 1994 og 1997 (se omtalen af L 174 i Årbog & Registre 1993-94, side 162-63, og af L 72 i Årbog & Registre 1996-97 side 108).

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 109 stemmer.
Partiernes ordførere
Jørn Pedersen (S), Bodil Thrane (V), Knud Erik Kirkegaard (KF), Christian H. Hansen (DF), Villy Søvndal (SF), Dorit Myltoft (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Søren Søndergaard (EL), Tove Videbæk (KrF) og Thorkild B. Fransgaard (FP)