Luk

Luk
Luk

Luk

L 55 Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om naturbeskyttelse, lov om vandløb og lov om planlægning.

(Justering af harmonikravene og genopretning af vådområder i overensstemmelse med aftalen om Vandmiljøplan II).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 55, L 56, L 58 og L 67.

Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven præciserer hjemlen til at justere harmonikravene og sikrer hjemmel til at kunne genoprette vådområder i det omfang, der er forudsat i Vandmiljøplan II.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget sammen med L 56, L 58 og L 67 var en del af opfølgningen på aftalen med SF, V, K og CD om Vandmiljøplan II. Formålet med Vandmiljøplan II var at sikre, at der gennemføres en reduktion af markbidraget på 100.000 t kvælstof som et led i implementeringen af EU's nitratdirektiv. Aftalen om Vandmiljøplan II indeholder en bred vifte af forskellige initiativer, bl.a. øgede bevillinger til genopretning af vådområder, skovrejsning, økologisk landbrug og til anden miljøvenlig landbrugsdrift. Derudover omfattede planen initiativer til en generel reduktion af gødningstilførslen, bedre udnyttelse af næringsstofressourcerne gennem krav om bedre udnyttelse af kvælstof i husdyrgødningen, skærpede harmonikrav og indførelse af et krav om 6 pct. græsafgrøder.

Lovforslaget vedtaget med 95 stemmer (S, V, KF, SF, CD og RV) mod 16 (DF, EL, FP og KRF).
Partiernes ordførere
Martin Glerup (S), Christian Mejdahl (V), Lene Espersen (KF), Svend Aage Fauerholdt (DF), Steen Gade (SF), Vibeke Peschardt (RV), Sonja Albrink (CD), Søren Kolstrup (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Thorkild B. Fransgaard (FP)