Luk

Luk
Luk

Luk

L 98 Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven, realrenteafgiftsloven, fondsbeskatningsloven, kildeskatteloven og skattekontrolloven.

(Filialer af EU-forsikringsselskaber og -pengeinstitutter, symmetri i pensionsbeskatningen, afgift af aktieafkast og afskaffelse af kvoteordningen).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 97, L 98, L 99 og L 112.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indfører en fast afgift af aktier i pensionsordninger på 5 pct., ligestilling af filialer af forsikringsselskaber i EU med filialer af andre landes forsikringsselskaber med hensyn til udbydelse af fradragsberettigede forsikringsordninger, overførsel af afgiftspligten for pengeinstitutternes puljeordninger fra kontohaverne til pengeinstitutterne samt skattemæssig ligestilling af indkomstskattepligtige forsikrings- og pensionsordninger.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det var et led i regeringens forslag om justeringer i erhvervsskattelovgivningen (pinsepakken). Se nærmere om pinsepakken i omtalen under L 92.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med L 97, L 99 og L 100, idet det indeholdt bestemmelser, som skulle have virkning tidligere end afgiftsåret 2000. Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af en række ændringsforslag, som blev stillet under udvalgsbehandlingen.

Lovforslaget vedtaget med 56 stemmer (S, SF, RV og EL) mod 55 (V, KF, DF, CD, FP og KRF).
Partiernes ordførere
Claus Larsen-Jensen (S), Per Kaalund (S), Pia Larsen (V), Peter Brixtofte (V), Flemming Hansen (KF), Egil Møller (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Aage Frandsen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FP)