Luk

Luk
Luk

Luk

B 1 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af lige betalingsvilkår for bane og bil til Københavns Lufthavn i Kastrup.

Af: Søren Kolstrup (EL) og Jette Gottlieb (EL)
Samling: 1998-99
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at sikre lige betalingsvilkår for anvendelse af Øresundsforbindelsens landanlæg for de brugere, som ikke passerer Øresund.

Forslagsstillerne anførte i bemærkningerne, at jernbanetrafikken, som betjener Københavns Lufthavn i Kastrup, i overensstemmelse med lov om anlæg af fast forbindelse over Øresund pålægges en væsentlig afgift, mens biler, busser og taxier, som benytter vejanlægget til lufthavnen, ikke skal betale herfor, fordi disse anlæg betales af brugerne af Øresundsforbindelsen. Dette forhold resulterede i en urimelig forskelsbehandling til fordel for bilismen og til ugunst for jernbanen.

Forslagsstillerne fandt, at dette var en miljømæssigt uforsvarlig situation og anførte som løsningsforslag muligheden for enten at ophæve kravet om betaling fra jernbanedelen eller at indføre bompengebetaling ved indkørsel fra den danske side af motorvejsanlægget til lufthavnen.

Der blev ikke afgivet betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Poul Andersen (S), Erik Jacobsen (V), Brian Mikkelsen (KF), Margrete Auken (SF), Klaus Kjær (DF), Arne Melchior (CD), Søren Kolstrup (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Mogens Nørgård (KrF)