Luk

Luk
Luk

Luk

B 135 Forslag til folketingsbeslutning om afskaffelse af adgangen til at kunne overføre uudnyttede skattemæssige tab til modregning i fremtidige gevinster ved skattefri fusion m.v.

Af: Frank Aaen (EL) og Søren Kolstrup (EL)
Samling: 1998-99
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Folketingsbeslutningen pålægger regeringen at fremsætte lovforslag, der afskaffer den gældende adgang til at kunne overføre uudnyttede skattemæssige tab til modregning i fremtidige gevinster i forbindelse med skattefri fusion m.v.

Det fremgik af beslutningsforslagets bemærkninger, at forslagsstillernes opfattelse var, at de gældende begrænsninger i adgangen til at fremføre underskud ved skattefri fusion m.v. skulle udvides til at omfatte alle former for uudnyttede skattemæssige tab. Dette skulle ske
med henblik på at sikre, at reglerne ikke åbnede op for utilsigtede muligheder for, at et overskudsselskab kunne eliminere sit overskud ved skattefri fusion m.v.

Beslutningsforslaget vedtaget med 55 stemmer (S, SF, RV og EL) mod 53 (V, KF, DF, CD, FP og KRF).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Kristian Jensen (V), Pernille Sams (KF), Ole Sohn (SF), Klaus Kjær (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Frank Aaen (EL) og Kim Behnke (FP)