Luk

Luk
Luk

Luk

B 86 Forslag til folketingsbeslutning om en styrket forebyggelse af selvmordsforsøg og selvmord.

Af: Villy Søvndal (SF), Margrete Auken (SF) og Jes Lunde (SF)
Samling: 1998-99
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at sikre, at der afsættes nødvendige og øremærkede ressourcer til iværksættelse af Sundhedsstyrelsens »Forslag til handlingsplan til forebyggelse af selvmorsforsøg og selvmord i Danmark«. Herudover blev regeringen opfordret til at sikre en række forhold, herunder etablering af opfølgende behandlings- og støttetilbud, øgning af de relevante faggruppers professionelle kompetence, tilbud til børn og unge om livsmodsundervisning samt iværksættelse af informations- og holdningskampagner.

Ifølge bemærkningerne var det forslagsstillernes opfattelse, at det er en samfundsmæssig opgave at forebygge selvmord og selvmordsforsøg i Danmark. Med beslutningsforslaget ønskede forslagsstillerne at tvinge regeringen til at afsætte de nødvendige midler, så hele handlingsplanen kunne iværksættes.
Partiernes ordførere
Karen J. Klint (S), Tove Fergo (V), Tom Beck (KF), Villy Søvndal (SF), Birthe Skaarup (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Yvonne Herløv Andersen (CD), Jette Gottlieb (EL), Tove Videbæk (KrF) og Tom Behnke (FP)