Luk

Luk
Luk

Luk

B 93 Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning til oprettelsen af et fælles dansk-tyskpolsk korps, Multinational Corps Northeast.

Af: Forsvarsminister Hans Hækkerup (S)
Samling: 1998-99
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Forsvarsudvalget (FOU).

Med folketingsbeslutningen meddeler Folketinget sit samtykke til, at Danmark meddeler Forbundsrepublikken Tyskland og Polen, at konventionen om oprettelse af et fælles dansk-tysk-polsk korps, Multinational Corps Northeast, kan tiltrædes.

Formålet var at inddrage Polen i det integrerede samarbejde, der eksisterede mellem Tyskland og Danmark på det forsvarsmæssige område. Korpsets politiske og militære betydning skulle ses i sammenhæng med NATO's udvidelse med Polen, Tjekkiet og Ungarn, idet korpssamarbejdet vurderedes at ville bidrage til Polens fulde integration i alliancens militære samarbejde, snarest efter at medlemskabet var en realitet. Endvidere anså man korpset for væsentligt som led i fastholdelsen af NATO-hovedkvarteret i Karup i NATO's nye kommandostruktur.

Beslutningsforslaget vedtaget med 99 stemmer (S, V, KF, DF, CD, RV, FP og KRF) mod 12 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Jeppe Kofod (S), Svend Aage Jensby (V), Hans Engell (KF), Villy Søvndal (SF), Christian H. Hansen (DF), Jørgen Estrup (RV), Arne Melchior (CD), Søren Søndergaard (EL), Jann Sjursen (KrF) og Tom Behnke (FP)