Luk

Luk
Luk

Luk

L 103 Forslag til lov om ændring af lov om banker og sparekasser m.v., lov om forsikringsvirksomhed, realkreditloven, lov om tilsyn med firmapensionskasser, lov om et skibsfinallsieringsinstitut, lov om værdipapirhandel m.v., lov om fondsmæglerselskaber og lov om investeringsforeninger og specialforeninger.

(Etablering af et tilsynsudvalg vedrørende Finanstilsynets virksomhed).

Af: Frank Aaen (EL) og Søren Søndergaard (EL)
Samling: 1998-99
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Lovforslaget indebar etablering af et særligt tilsynsudvalg sammensat af politikere, der skulle have til opgave at varetage den politiske kontrol med Finanstilsynets tilsynsvirksomhed.

Lovforslaget blev fremsat med henblik på at sikre den politiske kontrol med forvaltningen. Den tavshedspligt, der gælder for Finanstilsynet, medfører, at Folketinget og Folketingets stående udvalg kun under ganske særlige omstændigheder kan modtage oplysninger fra Finanstilsynet.

Lovforslagets bestemmelser blev indarbejdet som ændringsforslag til de af regeringen fremsatte lovforslag vedrørende ændring af tavshedspligt og partsbegreb i den finansielle tilsynslovgivning. Ændringsforslagene blev ikke vedtaget.
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Pia Larsen (V), Bendt Bendtsen (KF), Christine Antorini (SF), Egil Møller (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Frank Aaen (EL) og Kirsten Jacobsen (FP)