Luk

Luk
Luk

Luk

L 11 Forslag til lov om ændring af lov om frø, kartofler og planter.

(Hastebehandling af prøver af frø og sædekorn m.m.).

Af: Fødevareminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven udvider fødevareministerens beføjelser udtrykkeligt til at fastsætte regler om hastende og meget hastende undersøgelser af prøver af frø og sædekorn og om særskilt betaling herfor.

Herudover udvides den hidtil gældende bemyndigelse til at fastsætte bestemmelser til gennemførelse af forskrifter fastsat af Det Europæiske Fællesskab til ud over gennemførelsen af direktiver også at dække lovgivning i tilknytning til beslutninger og forordninger.

Det fremgik af bemærkningerne, at baggrunden for at fremsætte lovforslaget var, at Folketingets Ombudsmand i sin redegørelse af 9. december 1996 vedrørende »Patentdirektoratets opkrævning af særlig betaling for hastebehandling af patentansøgninger og Patentdirektoratets Erhvervsservice« tilkendegav, at hurtigere sagsbehandling mod gebyr krævede lovhjemmel. Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelse af ændringsforslag fra fødevareministeren.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 114 stemmer.
Partiernes ordførere
Hugo Sørensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Lene Espersen (KF), Margrete Auken (SF), Christian H. Hansen (DF), Vibeke Peschardt (RV), Annie Lunde Hansen (CD), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Mogens Nørgård (KrF)