Luk

Luk
Luk

Luk

L 138 Forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje, lov om private fællesveje, lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom og lov om Banestyrelsen m.v.

(Forbedring af borgernes retsstilling i forbindelse med gennemførelse af større anlægsarbejder, ekspropriation m.v.).

Af: Trafikminister Sonja Mikkelsen (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer bl.a. en udvidelse af grundejeres mulighed for at begære deres ejendom overtaget af det offentlige, når ejendommen er omfattet af byggelinjer til sikring af nye vejanlæg. Med loven ændres endvidere en række processuelle regler for gennemførelse af ekspropriation, bl.a. vedrørende en forlængelse af varslingsfrister, kommissionernes størrelse, sammensætning og beslutningsdygtighed samt spørgsmålet om anke af afgørelser om udgifter til sagkyndig bistand.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelsestale, at lovforslagets hovedsigte var at forbedre borgernes retsstilling i forbindelse med gennemførelse af offentlige anlægsprojekter, der forudsætter ekspropriation af fast ejendom, samt at der med lovforslaget gennemførtes en række af de forslag, som fremgik af en rapport afgivet i april 1998 af »Udvalget om forbedret information m.v. i forbindelse med gennemførelse af større anlægsarbejder«.

Lovforslaget vedtagt enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Helge Mortensen (S), Svend Heiselberg (V), Kaj Ikast (KF), Villy Søvndal (SF), Ole Donner (DF), Vibeke Peschardt (RV), Arne Melchior (CD), Søren Kolstrup (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Tove Videbæk (KrF)