Luk

Luk
Luk

Luk

L 186 Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner og lov om trafikstøtte til de mindre øer.

(Forhøjelse af statens tilskud til kommuner på øer, der består af en eller to kommuner).

Af: Indenrigsminister Thorkild Simonsen ()
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer i hovedsagen følgende ændringer:
- En forøgelse af statens samlede tilskud til kommunerne Læsø, Samsø, Marstal og Ærøskøbing,
- en ændret fordelingsnøgle for statens tilskud til de 4 kommuner, således at tilskuddet til kommunerne på Ærø og Læsø Kommune forøges, mens der sker en mindre nedsættelse af tilskuddet til Samsø Kommune, og
- en forenkling af reglerne for statens tilskud til de 4 kommuner. Endvidere indeholder loven visse ændringer af lov om trafikstøtte til de mindre øer.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelsestale, at baggrunden for forslaget om at forøge statens tilskud var, at der i de seneste år er foretaget betydelige investeringer i nye færger til betjeningen af Læsø og Ærø. Disse investeringer vil i de kommende år medføre en betydelig belastning af disse kommuners økonomi, og forøgelsen af tilskuddet tilsigtede at afhjælpe de økonomiske problemer i kommunerne på disse øer.

Lovforslaget havde, for så vidt angår den del, der vedrørte trafikstøtte, sammenhæng med forslag til lov om færgefart, der blev fremsat af trafikministeren. Der henvises til omtalen under L 184.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Anne-Marie Meldgaard (S), Else Winther Andersen (V), Knud Erik Kirkegaard (KF), Ole Sohn (SF), Christian H. Hansen (DF), Dorit Myltoft (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Frank Aaen (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Ole M. Nielsen (KrF)