Luk

Luk
Luk

Luk

L 240 Forslag til lov om ændring af tjenestemandspensionsloven, tjenestemandsloven og en række andre love.

(Opfølgning på nedsættelsen af folkepensionsalderen, ændring af reglerne om tjenestemandsretterne, afskedigelse af åremålsansatte, ansættelse af personer uden dansk indfødsret m.v.).

Af: Finansminister Mogens Lykketoft (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 240 og L 241.

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven nedsætter pensionsalderen for tjenestemænd fra 67 til 65 år. Nedsættelsen har virkning for personer, der fylder 60 år den 1. juli 1999 og derefter. Loven indebærer endvidere, at tjenestemænd ansat på åremål diskretionært kan afskediges på linje med varigt ansatte tjenestemænd.

Herudover åbner loven mulighed for, at ikke kun EU-statsborgere og nordiske statsborgere kan ansættes på vilkår svarende til tjenestemænd, men at også andre personer, der ikke har dansk indfødsret, kan ansættes på disse vilkår. Baggrund:

Nedsættelsen af pensionsalderen var et led i aftalen om finansloven for 1999, hvor der var aftalt en ændring af efterlønsordningen. Der henvises til omtalen af L 174.

Lovforslaget vedtaget med 93 stemmer (S, V, KF, SF, CD, RV, EL og KRF) mod 12 (DF og FP).
Partiernes ordførere
Ole Hækkerup (S), Henning Urup (V), Knud Erik Kirkegaard (KF), Ole Sohn (SF), Mogens Andreasen (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Susanne Clemensen (CD), Keld Albrechtsen (EL) og Kim Behnke (FP)