Luk

Luk
Luk

Luk

L 54 Forslag til lov om ændring af lov om tilsyn med firmapensionskasser, lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond og lov om sikring mod følger af arbejdsskade.

(Placeringsregler, tavshedspligt, partsbegreb, investeringspuljer m.v.).

Af: Økonomiminister Marianne Jelved (RV)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder, for så vidt angår firmapensionskasser, ændringer af bestemmelserne om firmapensionskassers investering af midler, præcisering af reglerne om Finanstilsynets tavshedspligt og det partsbegreb, der finder anvendelse i Finanstilsynets sagsbehandling, og
harmonisering af revisionsbestemmelserne med regler i den øvrige tilsynslovgivning.
Loven indeholder endvidere bestemmelser om ændring af firmapensionskassers, Lønmodtagernes Dyrtidsfonds, Arbejdsmarkedets Tillægspensions og Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikrings placering af midler samt om oprettelse af investeringspuljer i Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at ændringerne vedrørende firmapensionskassers investering af midler skete med henblik på at skabe overensstemmelse med de regler, der gælder for livsforsikringsselskaber m.v., samt at ændringerne vedrørende Finanstilsynets tavshedspligt og partsbegreb blev foreslået på baggrund af dr.jur. Jan Schans Christensens eneudredning om
tavshedspligt og partsbegreb i den finansielle tilsynslovgivning. Det fremgik endvidere af forslagets bemærkninger, at etableringen af en adgang for Lønmodtagernes Dyrtidsfond til at oprette investeringspuljer skete for at styrke pensionstagernes direkte indflydelse.

For så vidt angår tilsynslovgivningens partsbegreb, fik lovforslaget sin endelige udformning gennem ændringsforslag
fra et mindretal. Lovforslaget var med visse tilføjelser en genfremsættelse af L 183 fra folketingsåret 1997-98 (1. samling), jf.
omtalen i Årbog & Registre 1997-98 side 170-171.

Lovforslaget vedtaget med 120 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, FP og KRF) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Pia Larsen (V), Pernille Sams (KF), Christine Antorini (SF), Egil Møller (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Frank Aaen (EL), Mogens Nørgård (KrF) og Kirsten Jacobsen (FP)