Luk

Luk
Luk

Luk

L 71 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om midlertidig opholdstilladelse til visse personer fra det tidligere Jugoslavien m.v.

(Ophævelse af revisionsbestemmelse, registrering af personfotografi m.v.).

Af: Indenrigsminister Thorkild Simonsen ()
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Med loven ophæves revisionsbestemmelsen i lov nr. 382 af 14. juni 1995 om ændring af udlændingeloven. Dette indebærer, at de heri omhandlede bestemmelser om frihedsberøvelse af asylansøgere, registrering og udveksling af fingeraftryk af asylansøgere m.v., statsamternes kompetence til at træffe afgørelser om opholdstilladelse i visse sager, Dansk Flygtningehjælps rådgivning af asylansøgere, Udlændingestyrelsens afhøringskompetence i asylsager samt forskellige ændringer i Flygtningenævnets sammensætning og procedurer videreføres uændret.

Endvidere indfører loven bl.a. regler om registrering m.v. af personfotos, om ansvar for undervisning m.v. for visse personer med midlertidig opholdstilladelse samt om ændring af reglen om afbrydelse af beregningen af 3-års-fristen for meddelelse af tidsubegrænset opholdstilladelse.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at Flygtningenævnet, Dansk Flygtningehjælp, Udlændingestyrelsen, rigspolitiet og statsamterne efter høring ikke havde haft indvendinger mod lovgrundlaget for de ordninger, der var indført ved ændringen af udlændingeloven i 1995. På baggrund heraf blev revisionsbestemmelsen i lov nr. 382 af 14. juni 1995 om ændring af udlændingeloven foreslået ophævet.

Lovforslaget vedtaget med 94 stemmer (S, V, KF, DF, CD, RV og FP) mod 12 (SF og EL); 2 (KRF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Lotte Bundsgaard (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Bendt Bendtsen (KF), Pernille Frahm (SF), Pia Kjærsgaard (DF), Arne Melchior (CD), Søren Søndergaard (EL) og Tom Behnke (FP)