Luk

Luk
Luk

Luk

L 92 Forslag til lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen samt lov om landinspektørvirksomhed m.m.

(Privatisering af de sønderjyske landinspektørkontorer).

Af: By- og boligminister Jytte Andersen (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven privatiserer de sønderjyske landinspektørkontorer; dog opretholdes en lokal myndighed i Aabenraa til at tage sig af de særlige opgaver, der knytter sig til det sønderjyske område.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget tilsigtede at afvikle særordningen for Sønderjylland, således at matrikulære arbejder også i denne del af landet udføres af praktiserende landinspektører, og således at Kort- og Matrikelstyrelsen i denne del af landet varetager samme opgaver på det matrikulære område som i resten af landet bortset fra Københavns og Frederiksberg Kommuner.

Lovforslaget vedtaget med 92 stemmer (S, V, KF, DF, CD, RV, FP og KRF) mod 15 (SF, EL, Inger Bierbaum (S), Lis Greibe (S) og Frode Sørensen (S)).
Partiernes ordførere
Lone Møller (S), Karsten Nonbo (V), Brian Mikkelsen (KF), Pernille Frahm (SF), Egil Møller (DF), Dorit Myltoft (RV), Annie Lunde Hansen (CD), Keld Albrechtsen (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)