Luk

Luk
Luk

Luk

B 116 Forslag til folketingsbeslutning om regelforenkling gennem etablering af en dereguleringsenhed.

Samling: 1999-00
Status: Bortfaldet
Beh sammen: B 116 og B 117.

Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at etablere en dereguleringsenhed i Statsministeriet, som skulle sikre, at såvel gældende som ny lovgivning ikke indeholdt større byrder for erhvervslivet end nødvendigt.

Beslutningsforslaget var en genfremsættelse af beslutningsforslag fra tidligere folketingsår, senest beslutningsforslag nr. B 9 fra folketingsåret 1998-99, jf. omtalen i Årbog & Registre 1998-99 side 216. Beslutningsforslaget var et led i regelforenklingstiltag fra V og KF og skulle ses i sammenhæng med B 117.

Erhvervsudvalget afgav efter behandlingen i udvalget en beretning over forslaget. I beretningen tilkendegav et flertal i udvalget (V, KF, DF, CD, KRF og FRI), at de var indstillet på at genoptage drøftelserne af forslaget i den kommende folketingssamling. Et mindretal (S og RV) mente ikke, at det var nødvendigt at genoptage drøftelserne af forslaget.
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Kim Andersen (V), Egil Møller (DF), Jens Heimburger (KF), Jørn Jespersen (SF), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)