Luk

Luk
Luk

Luk

L 122 Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven.

(Indberetning fra kuratorer om udloddede dividender m.v.).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven pålægger kuratorer at indberette identiteten på fordringshavere i konkursboer, der har fået udloddet dividende, størrelsen af dividenden og identiteten af det konkursbo, hvorfra udlodningen sker, til told- og skattemyndighederne.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at formålet med den foreslåede ændring var at give skatte- og afgiftsmyndighederne mulighed for at kontrollere, at reglerne for nedskrivning af debitorer bliver fulgt korrekt, herunder at efterfølgende udloddede dividendebeløb fra konkursboer bliver medtaget i skatte- og momsregnskaberne hos den enkelte kreditor.

Det fremgik endvidere, at forslaget var en udmøntning af et af de forslag til initiativer, som fremgik af en rapport fra 1999 fra det af regeringen i 1997 nedsatte embedsmandsudvalg »Koordineringsudvalget om bekæmpelse af økonomisk kriminalitet mod det offentlige«.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Hugo Sørensen (S), Svend Aage Jensby (V), Klaus Kjær (DF), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)