Luk

Luk
Luk

Luk

L 187 Forslag til lov om ændring af lov om selvejende institutioner for videregående uddannelser m.v. og en række andre love. (Etablering af sektor for Centre for Videregående Uddannelse (CVU'er).

Af: Undervisningsminister Margrethe Vestager ()
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 186, L 187 og L 188.

Efter 1.beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven etablerer en ny institutionsform, Centre for Videregående Uddannelse, (CVU'er), der gør det muligt for eksisterende videregående uddannelsesinstitutioner at sammenlægge sig og etablere en fælles selvejende institution. Loven angiver 3 måder, et CVU kan etableres på, nemlig som

- en selvejende institution, som er et resultat af en sammenlægning mellem flere institutioner,

- en selvejende institution, der oprettes af selvstændige institutioner m.h.p. senere sammenlægning af de selvejende institutioner med den nye institution (betinget CVU-godkendelse), og

- en godkendelse af en enkeltstående institution med tilstrækkelig tyngde, faglig bredde og udviklingspotentiale som CVU.

Loven fastsætter endvidere særlige forhold i centrets organisation og ledelsesstruktur samt gør det muligt for CVU'er at samle grund-, efter- og videreuddannelserne inden for rammerne af institutionen.

Lovforslaget var en opfølgning på to redegørelser fra undervisningsministeren til Folketinget, dels »Redegørelse om de videregående uddannelsers institutionelle struktur« (R 11) i folketingsåret 1997-98 (1. samling), jf. Årbog & Registre 1997-98 side 229 (Institutionsredegørelse 1) og dels »Redegørelse om de videregående uddannelsers institutionelle struktur« (R 6) i folketingsåret 1998-99, jf. Årbog & Registre 1998-99 side 275 (Institutionsredegørelse 2).

Der henvises endvidere til omtalen under L 186.

Lovforslaget vedtaget med 55 stemmer (S, SF, RV og EL) mod 53 (V, KF, DF, CD, KRF, FRI og Frank Dahlgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Hans Peter Baadsgaard (S), Hanne Severinsen (V), Christian H. Hansen (DF), Brian Mikkelsen (KF), Thorstein Theilgaard (SF), Henrik Svane (RV), Susanne Clemensen (CD), Søren Kolstrup (EL), Tove Videbæk (KrF) og Tom Behnke (FRI)