Luk

Luk
Luk

Luk

L 212 Forslag til lov om ændring af momsloven, lønsumsafgiftsloven, kildeskatteloven og arbejdsmarkedsfondsloven samt lov om ændring af forskellige skatte- og afgiftslove og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v.

(Sikkerhedsstillelse ved registrering samt visse konsekvensændringer).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Titel ændret 24/5 2000 fra: Forslag til lov om ændring af momsloven, lønsumsafgiftsloven, kildeskatteloven og arbejdsmarkedsfondsloven. (Sikkerhedsstillelse ved registrering).

Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indfører et krav om sikkerhedsstillelse for en række virksomheder, når de på registreringstidspunktet har en formue på mindre end 125.000 kr.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslaget havde til formål at begrænse kreditrisikoen i forhold til skatter og afgifter i virksomheder med et begrænset kapitalgrundlag.

Det fremgik endvidere, at lovforslaget var foranlediget af en højesteretsdom, som blev afsagt efter forelæggelse af et spørgsmål for EF-Domstolen. EF-Domstolen havde slået fast, at det var i strid med EF-Traktatens regler om den frie etableringsret at afvise at registrere en filial af et udenlandsk selskab, selv om det udenlandske selskab ikke drev erhvervsmæssig virksomhed i sit hjemland og kun var oprettet for at drive virksomhed i det land, hvor filialen blev oprettet.

Regeringen havde på denne baggrund vurderet, at der var behov for at begrænse kreditrisikoen i forhold til skatter og afgifter, ikke alene i forhold til udenlandske virksomheder, men også i forhold til danske.

Lovforslaget vedtaget med 101 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, EL, KRF og Frank Dahlgaard (UP)) mod 2 (FRI).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Mariann Fischer Boel (V), Svend Aage Fauerholdt (DF), Flemming Hansen (KF), Jørn Jespersen (SF), Anders Samuelsen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)