Luk

Luk
Luk

Luk

L 229 Forslag til lov om elektroniske signaturer.

Af: Forskningsminister Birte Weiss (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Forskningsudvalget (FKU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indeholder to hovedelementer, dels en række tekniske og sikkerhedsmæssige minimumskrav til nøglecentres virksomhed og dels en skærpet ansvarsregulering i forhold til de omhandlede nøglecentre.

Loven indfører desuden minimumskrav for de konkrete digital signatur produkter (signaturgenereringssystemerne) og en tilsikring af retsvirkninger af elektroniske signaturer, som opfylder nærmere beskrevne kvalitetskrav, i de tilfælde, hvor der i den øvrige lovgivning findes krav om anvendelse af en underskrift i forbindelse med elektronisk kommunikation.

Lovforslaget implementerede Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 1999/93/EF om en fællesskabsramme for elektroniske signaturer. Hovedsigtet med lovforslaget var at fremme en sikker og effektiv anvendelse af elektronisk kommunikation.

Lovforslaget vedtaget med 95 stemmer (S, V, KF, DF, CD, RV, KRF, FRI og Frank Dahlgaard (UP)) mod 3 (EL); 9 (SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Ole Hækkerup (S), Kristian Jensen (V), Egil Møller (DF), Henriette Kjær (KF), Knud Erik Hansen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Søren Kolstrup (EL), Tove Videbæk (KrF) og Kim Behnke (FRI)