Luk

Luk
Luk

Luk

L 25 Forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om stempelafgift, retsafgiftsloven, skattestyrelsesloven og boafgiftsloven samt om ophævelse af lov om afgift ved førstegangsoverdragelse af visse ejerlejligheder og ændring af lov om tinglysningsafgift.

(Ændret ikrafttrædelse, udvidet afgiftsfritagelse m.v.).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Optaget 7/12 99 FF 2008 af Skatteudvalget (SAU).

Loven præciserer ikrafttrædelsesbestemmelsen vedrørende ophævelse af stempelafgiften på lodsedler fra Klasselotteriet, skaber hjemmel for at fritage livsgaver til anerkendte trossamfund for tinglysningsafgift og præciserer tinglysningsafgiftsreglerne vedrørende partsidentitet.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelse, at der ikke skulle være forskel på betaling for lodsedler, uanset om de var købt før eller efter ophævelsen af stempelafgiften. Desuden var det nødvendigt at skabe hjemmel for afgiftsfritagelse for livsgaver til anerkendte trossamfund og præcisering af tinglysningsafgiftsreglerne, idet det ikke var tilstrækkelig klart præciseret i den gældende lovtekst.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 105 stemmer.
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Søren Gade (V), Klaus Kjær (DF), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Frank Aaen (EL) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)