Luk

Luk
Luk

Luk

L 35 Forslag til lov om ændring af lov om markedsføring og lov om en rejsegarantifond.

(Sammenlignende reklame, regel om særtilbud, forbrugerombudsmandens ansættelse og adgang til at forlange oplysninger samt styrkelse af Rejsegarantifondens indgrebsmuligheder).

Af: Erhvervsminister Pia Gjellerup (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indebærer, at der i markedsføringsloven indsættes bestemmelser om sammenlignende reklame. Herefter må sammenlignende reklame bl.a. ikke være vildledende, miskrediterende eller skabe forveksling i forhold til konkurrerende produkter. Desuden indsættes en bestemmelse om betingelser for afskedigelse af Forbrugerombudsmanden i tilfælde af tidsbegrænset ansættelse.

Bestemmelserne om sammenlignende reklame var en gennemførelse af Rådets og Europa-Parlamentets direktiv 97/55/EF. Det fremgik af bemærkningerne, at de nye bestemmelser ikke ville medføre væsentlige ændringer i den gældende danske retstilling om sammenlignende reklame.

Ændringen vedrørende Forbrugerombudsmanden var en konsekvens af ændringen af tjenestemandsloven (lov nr. 346 af 2. juni 1999).

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Partiernes ordførere
Svend Erik Larsen (S), Svend Erik Hovmand (V), Egil Møller (DF), Pernille Sams (KF), Christine Antorini (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Thorkild B. Fransgaard (FRI)