Luk

Luk
Luk

Luk

L 8 Forslag til lov om ændring af lov om valg til menighedsråd, lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning og lov om folkekirkens økonomi.

(Ajourføring af bestemmelser vedrørende værgemål, tidsfrister og brevstemmer på institutioner samt bestemmelser vedrørende medlemmer af Skt. Petri tyske menighed).

Af: Kirkeminister Margrethe Vestager ()
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kirkeudvalget (KIU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven bestemmes, at den, der er under værgemål med fratagelse af den retlige handleevne, ikke har valgret til menighedsråd. Endvidere ændres fristen for optagelse på supplementsvalglisten og reglerne om brevstemmeafgivning ved valg til menighedsråd. Endelig får Skt. Petri tyske menighed døvemenighedsstatus.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at formålet med de foreslåede ændringer var at bringe bestemmelserne i overensstemmelse med de tilsvarende bestemmelser i lov om kommunale valg.

Formålet med ændringen i Skt. Petri tyske menigheds status var, at udgifterne til Skt. Petri tyske menighed i fremtiden skulle finansieres af fællesfonden, idet menigheden på baggrund af en renovering af kirken og gravkapellerne var blevet pålagt øgede driftsomkostninger, som den ikke var i stand til at finansiere.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 105 stemmer.
Partiernes ordførere
Karen J. Klint (S), Bodil Thrane (V), Aase D. Madsen (DF), Knud Erik Kirkegaard (KF), Margrete Auken (SF) og Børge Klit Johansen (KrF)