Luk

Luk
Luk

Luk

B 105 Forslag til folketingsbeslutning om tiltrædelse af aftale om handel, udvikling og samarbejde mellem Det Europæiske Fællesskab og dets medlemsstater på den ene side og Den Sydafrikanske Republik på den anden side.

Af: Udenrigsminister Mogens Lykketoft (S)
Samling: 2000-01
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1.beh henvist til Europaudvalget (EUU).

Med folketingsbeslutningen meddeler Folketinget sit samtykke til, at Danmark ratificerer den i Pretoria den 11. oktober 1999 undertegnede aftale om handel, udvikling og samarbejde mellem Det Europæiske Fællesskab og dets medlemsstater på den ene side og Den Sydafrikanske Republik på den anden side.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at formålet med aftalen var at styrke forbindelserne mellem parterne, herunder politisk dialog, forbedring af det økonomiske og sociale grundlag for omstillingsprocessen fra apartheid til demokrati og styrkelse af de handelsmæssige og økonomiske forbindelser ved en liberalisering af samhandelen. Respekt for de demokratiske principper samt for menneskerettighederne udgjorde et væsentligt element i aftalen.

Beslutningsforslaget vedtaget med 103 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF, Mogens Andreasen (UP) og Kim Behnke (UP)) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Claus Larsen-Jensen (S), Jens Kirk (V), Pia Christmas-Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Elisabeth Arnold (RV), Klaus Kjær (DF), Susanne Clemensen (CD) og Keld Albrechtsen (EL)