Luk

Luk
Luk

Luk

B 6 Forslag til folketingsbeslutning om ændring af ejendomsværdiskatten i forbindelse med personers køb og salg af bolig.

Samling: 2000-01
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte lovforslag med henblik på at sikre, at personer ikke kom til at betale ejendomsværdiskat af ejerboliger, hvor boligretten var endeligt opgivet, herunder at der i forbindelse med køb og salg af bolig ikke blev betalt dobbelt ejendomsværdiskat.

Det fremgik af beslutningsforslagets bemærkninger, at der i forbindelse med lovforslag nr. L 94 fra folketingsåret 1997-98, 2. samling, hvor lejeværdi af bolig i egen ejendom blev afskaffet og erstattet af den ny ejendomsværdiskat, var sket en skærpelse af beskatningen.

Efter den tidligere praksis for beregning af lejeværdi blev der ikke beregnet lejeværdi, hvis skatteyderen endeligt havde opgivet sin boligret og ved sine dispositioner tilkendegivet dette. Denne praksis var ikke videreført i de nye regler om ejendomsværdiskatten, hvorfor en person, der ejer to boliger, f.eks. i forbindelse med køb og salg af bolig, efter gældende regler skulle betale ejendomsværdiskat af begge boliger.

Forslagsstillerne fandt, at denne ændring i forhold til tidligere praksis var urimelig og tillige i strid med regeringens oplysninger under behandlingen af L 94 om, at boligejere, som havde købt bolig før pinsepakkens gennemførelse, ikke ville blive pålagt øgede skatter som følge af omlægningen til den ny ejendomsværdiskat.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 52 (V, KF, DF, CD, KRF, Mogens Andreasen (UP), Kim Behnke (UP) og Frank Dahlgaard (UP)) stemte for, 54 (S, SF, RV, EL) imod.
Partiernes ordførere
Bjarne Laustsen (S), Mariann Fischer Boel (V), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Kristian Thulesen Dahl (DF), Sonja Albrink (CD) og Frank Aaen (EL)