Luk

Luk
Luk

Luk

F 55 Hvad kan miljø- og energiministeren oplyse om regeringens fremtidige energipolitiske initiativer set i lyset af den energipolitiske redegørelse?

Til: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 2000-01
Status: Foretaget
Under forhandlingen fremsattes følgende:

Forslag til vedtagelse:

V 105. Af Erik Mortensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Eva Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Ebbe Kalnæs (CD), Vibeke Peschardt (RV) og Jann Sjursen (KRF).

Fremsat .............. FF 7719
Vedtaget .............. FF 7758

V 106. Af Søren Kolstrup (EL).

Fremsat .............. FF 7746
Bortfaldet ............. FF 7758

Fuld tekst:

V 105. Af Erik Mortensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Eva Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Ebbe Kalnæs (CD), Vibeke Peschardt (RV) og Jann Sjursen (KRF):

»Folketinget konstaterer, at de indgåede brede politiske aftaler på energiområdet er under implementering, og regeringen opfordres til at sikre, at dette arbejde fortsættes således, at de energi- og miljøpolitiske mål nås samtidig med, at energipolitikken lever op til EU's krav vedrørende liberaliseringen på el- og gasområdet, og Danmark indtager en aktiv rolle i udviklingen af EU's energipolitik.

Folketinget konstaterer ligeledes med tilfredshed, at regeringen har bedt om Folketingets tilslutning til, at Danmark kan ratificere Kyotoprotokollen og dermed være med til at skabe grundlaget for, at protokollen kan træde i kraft i 2002, således at der bliver mulighed for at anvende de 3 Kyotomekanismer.

Regeringen opfordres til fortsat at arbejde for opfyldelse af de nationale og internationale miljømål.«

V 106. Af Søren Kolstrup (EL):

»Idet Folketinget konstaterer, at den planlagte udvinding af olie og naturgas i Nordsøen betyder, at Danmark før år 2010 skifter fra at være nettoeksportør til at være nettoimportør af både olie og naturgas, opfordres regeringen til, at regulere olie/gas-produktionen i et samspil med udbygningen af vedvarende energi, så det herved opnås, at Danmark til enhver tid på denne side af år 2020 ikke bliver nettoimportør af energi.«

Afstemning:

V 105 vedtaget med 88 stemmer (S, V, KF, SF, CD, RV og KRF) mod 11 (DF, EL og Kim Behnke (UP)).

V 106 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Erik Mortensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Eva Bente Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Vibeke Peschardt (RV), Aase D. Madsen (DF), Ebbe Kalnæs (CD), Jann Sjursen (KrF) og Søren Kolstrup (EL)