Luk

Luk
Luk

Luk

F 59 Hvad kan kulturministeren og erhvervsministeren oplyse om regeringens initiativer for udvikling af et tættere samspil mellem kultur- og erhvervspolitikken i fremtiden set i lyset af kultur- og erhvervspolitisk redegørelse 2000?

Af: Ole Sohn (SF), Aage Frandsen (SF) og Jes Lunde (SF)
Til: Erhvervsminister Ole Stavad (S)
Samling: 2000-01
Status: Foretaget
Under forhandlingen fremsattes følgende:

Forslag til vedtagelse:

V 122. Af Ole Sohn (SF), Sonja Mikkelsen (S), Niels Helveg Petersen (RV) og Søren Søndergaard (EL).

Fremsat .............. FF 8594
Vedtaget .............. FF 8609

V 123. Af Brian Mikkelsen (KF), Ester Larsen (V) og Egil Møller (DF).

Fremsat .............. FF 8597
Bortfaldet ............. FF 8609

Fuld tekst:

V 122. Af Ole Sohn (SF) Sonja Mikkelsen (S), Niels Helveg Petersen (RV) og Søren Søndergaard (EL):

»Idet Folketinget konstaterer, at der ligger et stort erhvervspotentiale for vækst og beskæftigelse i et veludviklet og mangfoldigt kulturliv, ønsker Folketinget at understrege vigtigheden af at sikre den frie og uafhængige kunst som en forudsætning for videreudviklingen af dette samspil.

Folketinget tilslutter sig intentionerne i den kultur- og erhvervspolitiske redegørelse om at udvikle kulturerhvervenes udviklingsmuligheder i hele landet, samt at et tættere samspil mellem kultur og erhverv ikke må føre til en mindskelse af den offentlige støtte til den frie kunst eller til at kommercialisere den frie kunst.

På den baggrund opfordrer Folketinget regeringen til

— at fortsætte arbejdet med at følge op på initiativerne i den kultur- og erhvervspolitiske redegørelse,

— at indarbejde samspillet mellem kultur og erhverv i den erhvervspolitiske strategi dk21,

— at arbejde for, at også andre dele af landet kan etablere kulturelle iværksættermiljøer som det, der etableres på Holmen,

— at undersøge muligheden for at skabe et marked for risikovillig kapital for musikerhvervet på linje med de muligheder filmerhvervet får gennem Vækstfondens arbejde for at etablere en filminvesteringsfond,

— at etablere en musikproducentuddannelse,

— at skabe rammer for og bistå regioner med at udarbejde konkrete forslag til regionale filmfonde og,

— at forslaget om at skabe partnerskaber mellem kulturliv og erhvervsliv — de såkaldte kulturkontrakter — iværksættes med sigte på at styrke regionernes udvikling.

Regeringen opfordres til at give en årlig status på opfølgningen af den kultur- og erhvervspolitiske redegørelse i sin årlige redegørelse om dk21.«

V 123. Af Brian Mikkelsen (KF), Ester Larsen (V) og Egil Møller (DF):

»Der har længe manglet en erkendelse af de positive konsekvenser af kommercialiseringen af kulturen. Derfor finder Folketinget, at det er positivt, at regeringen er nået til den erkendelse med den kultur- og erhvervspolitiske redegørelse. Folketinget tager derfor den kultur- og erhvervspolitiske redegørelse til efterretning.

Folketinget vil særskilt tage stilling til de konkrete forslag, der nævnes i redegørelsen.«

Afstemning:

V 122 vedtaget med 58 stemmer (S, SF, CD, RV, EL og KRF) mod 8 (DF, Mogens Andreasen (UP) og Svend Aage Fauerholdt (UP)); 35 (V og KF) stemte hverken for eller imod.

V 123 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Sonja Mikkelsen (S), Ester Larsen (V), Brian Mikkelsen (KF), Ole Sohn (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Egil Møller (DF), Peter Duetoft (CD), Søren Søndergaard (EL) og Tove Videbæk (KrF)