Luk

Luk
Luk

Luk

L 118 Forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, lov om offentlige veje og lov om private fællesveje.

(Ny videregivelsesordning for ejendomsdata, samling af regelgrundlaget for adresser, ophævelse af markedsføringsforbudet m.v.).

Af: By- og boligminister Jytte Andersen (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven etablerer en ny ordning for videregivelse af ejendomsdata på konkurrencevilkår. Envidere ophæves det hidtil gældende markedsføringsforbud og forbudet mod at videregive oplysninger fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) kommercielt til tredjepart. Samtidig indeholder loven regler om præcisering af adresseoplysninger.

Ifølge bemærkningerne var hovedformålet med lovforslaget at skabe mulighed for en bedre udnyttelse af og lettere adgang til det offentliges data. Derudover var det hensigten at skabe grundlag for en forbedring af dataindholdet i Bygnings- og Boligregistret.

Lovforslaget vedtaget med 104 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF, Mogens Andreasen (UP) og Thorkild B. Fransgaard (UP)) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Ole Hækkerup (S), Karsten Nonbo (V), John Vinther (KF), Knud Erik Hansen (SF), Dorit Myltoft (RV), Egil Møller (DF), Annie Lunde Hansen (CD), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Frank Aaen (EL)