Luk

Luk
Luk

Luk

L 141 Forslag til lov om ændring af ophavsretsloven.

(Digital eksemplarfremstilling til personlig brug, aftalelicens m.v.).

Af: Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (RV)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indeholder en begrænset liberalisering af forbudet mod digital kopiering til privat brug, så det bliver muligt at foretage digital kopiering af værker i digital form til personlig brug inden for en husstand.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at der var behov for en opblødning af det digitale kopieringsforbud, så det f.eks. blev muligt at brænde sin egen cd til brug i bilen eller sommerhuset og foretage kopiering fra Internettet, efterhånden som privatpersoners brug af Internettet og andre digitale medier er blevet en del af hverdagen.

Det fremgik af betænkningen over lovforslaget, at et flertal i Kulturudvalget understregede betydningen af, at et lovforslag om ændring af vederlagsordningen indgik i regeringens lovprogram for folketingsåret 2001-02, og at det blev færdigbehandlet i første halvdel af dette folketingsår, så rettighedshaverne blev sikret en rimelig kompensation.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 102 stemmer.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Kim Andersen (V), Brian Mikkelsen (KF), Aage Frandsen (SF), Poul Nødgaard (DF), Sonja Albrink (CD), Helge Bo Jensen (EL), Tove Videbæk (KrF) og Kim Behnke (FRI)