Luk

Luk
Luk

Luk

L 17 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven og lov om retsafgifter.

(Bevissikring ved krænkelse af immaterialrettigheder m.v.).

Af: Justitsminister Frank Jensen (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Titel ændret 13/3 01 fra: Forslag til lov om bevissikring ved krænkelse af immaterialrettigheder m.v.

Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indfører et nyt fogedretligt instrument, således at en virksomhed, der f.eks. opdager, at dens produkter piratkopieres, med fogdens hjælp kan sikre sig beviser til brug for en opfølgende retssag.

Lovforslaget byggede på betænkning nr. 1385/2000 om bevissikring ved krænkelse af immaterialrettigheder m.v.

Det fremgik af bemærkningerne, at et af hovedformålene med lovforslaget var at sikre, at dansk ret lever op til de internationale regler på området, som Danmark har tilsluttet sig.

Lovforslaget var fremsat som et forslag til en ny selvstændig lov om bevissikring, men efter politiske forhandlinger stillede justitsministeren et ændringsforslag til anden behandling, som indebar, at bestemmelserne i stedet blev indsat som et kapitel i retsplejeloven. Visse af bestemmelserne blev samtidig skærpet med det formål at styrke retsgarantierne for de virksomheder eller personer, som udsættes for en bevissikringsundersøgelse.

Lovforslaget vedtaget med 90 stemmer (S, V, KF, SF, CD, RV, KRF, Mogens Andreasen (UP), Kim Behnke (UP) og Thorkild B. Fransgaard (UP)) mod 6 (DF).
Partiernes ordførere
Sandy Brinck (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Helge Adam Møller (KF), Anne Baastrup (SF), Birthe Skaarup (DF), Sonja Albrink (CD), Søren Søndergaard (EL) og Tom Behnke (FRI)