Luk

Luk
Luk

Luk

L 192 Forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om embedslægeinstitutioner m.v.

(Tilsyn med indsatsen over for ældre m.v.).

Af: Socialminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh

Loven skærper tilsynet med udførelse af de kommunale serviceydelser på plejehjem og i plejeboliger m.v. ved at indføre ét årligt uanmeldt tilsyn, foretaget af embedslægen, og mindst to årlige tilsyn, ét anmeldt og ét uanmeldt, foretaget af kommunalbestyrelsen.

Loven pålægger desuden kommunerne at udarbejde individuelle planer for pleje- og omsorgsindsatsen for beboere i plejehjem og lignende boliger og at oprette bruger- og pårørenderåd i tilknytning til disse boligformer.

Hensigten med lovforslaget var at sikre, at den service, som kommunene har vedtaget at yde, rent faktisk udføres. Formålet var desuden at skabe større medindflydelse for brugere og pårørende i den daglige tilrettelæggelse af pleje- og omsorgsindsatsen.

Embedslægens tilsyn blev tilføjet ved et ændringsforslag efter førstebehandlingen, da der ikke kunne samles flertal for lovforslaget uden at indføre et uvildigt sundhedsfagligt tilsyn.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 105 stemmer.
Partiernes ordførere
Karen J. Klint (S), Erik Larsen (V), Pia Christmas-Møller (KF), Villy Søvndal (SF), Anders Samuelsen (RV), Aase D. Madsen (DF), Yvonne Herløv Andersen (CD), Frank Aaen (EL) og Tove Videbæk (KrF)