Luk

Luk
Luk

Luk

L 229 Forslag til lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer, lov om regionale faglige kulturmiljøråd, lov om planlægning og lov om påligningen af indkomstskat til staten.

(Styrkelse af kulturmiljøindsatsen).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven styrker kommunernes arbejde med de bevaringsværdige bygninger og sikrer en øget inddragelse af de regionale faglige kulturmiljøråd i dette arbejde og i arbejdet med kulturmiljøet generelt.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget tog udgangspunkt i den gældende hovedarbejdsdeling mellem staten, der har ansvaret for de fredede bygninger af national interesse, og kommunerne, der er ansvarlige for de bevaringsværdige bygninger og bymiljøer af mere lokal interesse.

Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, EL, KRF, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)) mod 1 (Thorkild B. Fransgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Helen Beim (S), Bodil Thrane (V), Tom Behnke (KF), Knud Erik Hansen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Svend Aage Fauerholdt (DF), Søren Kolstrup (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)