Luk

Luk
Luk

Luk

L 27 Forslag til lov om ændring af en række skatte- og afgiftslove.

(Afskaffelse af hæftestraf samt indførelse af strafansvar og adgang til skønsmæssig ansættelse i forbindelse med selvangivelse af ejendomsværdiskat).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven afskaffer reglerne om hæftestraf i skatte- og afgiftslovgivningen. Loven medfører endvidere en præcisering af selvangivelsespligten for ejerboliger, adgang til at ansætte ejendomsværdiskatten skønsmæssigt, hvis der ikke er selvangivet herom, og strafansvar for ikke at underrette myndighederne, hvis ansættelsen af ejendomsværdiskatten er for lav, og der ikke er selvangivet om ejerboligen.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at afskaffelsen af hæftestraffen var en opfølgning på lovændringer fra foråret 2000 på justitsministerens område, jf. lov nr. 433 af 31. marts 2000. De øvrige ændringer havde til formål dels at afklare retsgrundlaget om selvangivelsespligten for ejendomsværdiskatten, dels at styrke selvangivelsesproceduren vedrørende ejendomsværdiskatten.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 108 stemmer.
Partiernes ordførere
Sandy Brinck (S), Mariann Fischer Boel (V), Brian Mikkelsen (KF), Aage Frandsen (SF), Anders Samuelsen (RV), Klaus Kjær (DF), Frank Aaen (EL) og Kim Behnke (FRI)