Luk

Luk
Luk

Luk

L 33 Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven, pensionsafkastbeskatningsloven, personskatteloven og skattekontrolloven.

(Pensionsordninger for tidligere selvstændigt erhvervsdrivende m.fl.).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 30, L 31, L 32, L 33, L 34, L 35 og L 36.

Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indfører en særlig adgang for personer over 55 år, der har drevet selvstændig virksomhed de seneste 10 år, til at oprette pensionsordninger i forbindelse med afståelse af virksomheden.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at formålet var at løse skattemæssige problemer ved generationsskifte i erhvervsvirksomheder. Lovforslaget var en udmøntning af et af forslagene i Generationsskifteudvalgets betænkning nr. 1374 fra august 1999.

Skatteministeren stillede under lovforslagets behandling en række ændringsforslag, som bl.a. vedrørte ægtefæller, der havde deltaget i virksomhedens drift, og efterlønsberettigede personer. Skatteministeren gav i et betænkningsbidrag tilsagn om, at regeringen ville fremsætte lovforslag, der ville gøre det muligt for de pågældende at indbetale på pensionsordningen i den omhandlede periode mod at acceptere de almindelige modregningsregler. Der henvises herom til lovforslag nr. L 159.

Lovforslaget var en del af regeringens erhvervsskattepakke (lovforslag nr. L 30-L 36).

Lovforslaget indgik i finanslovaftalen for 2001 mellem regeringen og SF.

Lovforslaget vedtaget med 104 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF, FRI, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Mariann Fischer Boel (V), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Klaus Kjær (DF), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)