Luk

Luk
Luk

Luk

L 47 Forslag til lov om ændring af lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v.

(Indførelse af bemyndigelse til at indføre administrationsgebyrer ved administrationen af eksportrestitutionsordningen).

Af: Fødevareminister Ritt Bjerregaard ()
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Titel ændret 8/12 2000 fra: Forslag til lov om ændring af lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v. (Indførelse af bemyndigelse til at indføre administrationsgebyrer og justering af reglerne om anvendelse af promilleafgiftsfondenes midler).

Efter 1.beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Med loven indføres en bemyndigelse til at indføre administrationsgebyrer ved administrationen af eksportrestitutionsordningen.

Hensigten med at indføre gebyrordningen for sagsbehandling af ansøgninger i henhold til EU's markedsordninger var, at gebyret skulle virke som incitament til, at virksomhederne skulle undlade at indgive ansøgninger om meget små beløb.

Lovforslaget fik sin endelige udformning efter vedtagelse af to ændringsforslag. Det ene ændringsforslag betød, at gebyrordningen blev begrænset til eksportrestitutionsordningen i stedet for at omfatte hele området for EU's markedsordninger for landbrugsvarer.

Det andet betød, at den i lovforslaget foreslåede regulering af promilleafgiftsfondenes midler udgik af lovforslaget med henblik på regulering ved et selvstændigt lovforslag, der også skulle oprette en økologisk fond. Se herom under omtalen af L 176.

Lovforslaget vedtaget med 57 stemmer (S, SF, RV og EL) mod 53 (V, KF, DF, CD, KRF, FRI, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Margot Torp (S), Karsten Nonbo (V), John Vinther (KF), Kristen Touborg (SF), Vibeke Peschardt (RV), Svend Aage Fauerholdt (DF), Isminur Lone Yalcinkaya (CD), Keld Albrechtsen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Thorkild B. Fransgaard (FRI)