Luk

Luk
Luk

Luk

L 62 Forslag til lov om ændring af lov om VækstFonden og ligningsloven.

(Udvidelse af VækstFondens muligheder for at yde medfinansiering til enkeltvirksomheder og udviklingsselskaber og visse muligheder for at yde medfinansiering til virksomheder, der ikke er små og mellemstore).

Af: Erhvervsminister Pia Gjellerup (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven udvider VækstFondens muligheder for at yde medfinansiering til virksomheders udviklingsaktiviteter. Således kan VækstFonden nu benytte sig af aktieerhvervelser som finansieringsinstrument og medfinansiere aktiviteter i virksomheder, der ejes af større virksomheder (såkaldte spin-off virksomheder). Hidtil har VækstFonden kun kunnet engagere sig i virksomheder, som er omfattet af den EU-retlige definition af små og mellemstore virksomheder.

Loven indeholder også ændringer af ligningsloven.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at dets hovedformål var at sikre mere fleksible medfinansieringsformer for VækstFonden og herunder give mulighed for, at VækstFonden kan få del i det økonomiske afkast af sine aktiviteter.

Lovforslaget fik sin endelige udformning efter vedtagelse af to ændringsforslag. Ifølge det ene ændringsforslag skulle miljø særlig prioriteres ved vurdering af ansøgninger om medfinansiering af udviklingsaktiviteter.

Det andet ændringsforslag var et resultat af finanslovaftalerne og indebar, at kravet om størrelsen af VækstFondens egenkapital blev nedsat for at sikre en øget tilførsel af offentlig venturekapital til filmområdet.

Lovforslaget vedtaget med 60 stemmer (S, SF, CD, RV, EL og KRF) mod 47 (V, KF, DF, DMF, Mogens Andreasen (UP), Kim Behnke (UP), Frank Dahlgaard (UP) og Thorkild B. Fransgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Poul Andersen (S), Svend Erik Hovmand (V), Knud Erik Kirkegaard (KF), Ole Sohn (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Egil Møller (DF), Ebbe Kalnæs (CD), Ole M. Nielsen (KrF) og Frank Aaen (EL)