Luk

Luk
Luk

Luk

L 73 Forslag til lov om ændring af lov om kontinentalsoklen.

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven ændrer lov om kontinentalsoklen, således at det kræver tilladelse fra miljø- og energiministeren at nedlægge elkabler og rørledninger til transport af kulbrinter på dansk sokkelområde. Tilladelse til nedlæggelse af rørledninger, der må antages at påvirke miljøet i væsentlig grad, kan kun gives efter en vurdering af de miljømæssige konsekvenser og efter, at offentligheden har været hørt.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelse, at hensigten med lovforslaget var at sikre, at elkabler og rørledninger blev placeret således, at der blev taget hensyn til den danske udnyttelse af naturforekomster på sokkelområdet, efterforskningsmæssige interesser og andre anlæg på soklen.

Det fremgik endvidere, at lovforslaget hovedsagelig ville angå transitanlæg, dvs. anlæg, der ikke tjente til den danske energiforsyning.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Partiernes ordførere
Erik Mortensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Eva Bente Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Dorit Myltoft (RV), Aase D. Madsen (DF), Ebbe Kalnæs (CD), Søren Kolstrup (EL) og Kim Behnke (FRI)