Luk

Luk
Luk

Luk

L 98 Forslag til lov om ændring af arbejdsmarkedsfondsloven, ligningsloven og skattekontrolloven.

(Computer med tilbehør og fri telefon).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven medfører, at skattefriheden for arbejdsgiverbetalt hjemme-pc bortfalder, hvis den ansatte ved reduktion i sin bruttoløn kompenserer arbejdsgiveren for de udgifter, der er forbundet med at få computeren stillet til rådighed.

Endvidere udvides begrebet fri telefon, ligesom fri telefon gøres til B-indkomst.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at det i praksis havde vist sig, at arbejdsgivere og ansatte havde brugt bestemmelsen om skattefrihed for arbejdsgiverbetalt hjemme-pc til at konvertere skattepligtig løn til skattefri computer, hvilket var i strid med intentionerne bag skattefrihedsbestemmelsen. Ændringerne vedrørende fri telefon var begrundet i ønsker om at gøre ordningen mere fleksibel og at forenkle indberetningen og selvangivelsen.

Lovforslaget var en opfølgning på betænkning nr. 1390 fra september 2000 om den skattemæssige behandling af pc-hjemmearbejdspladser og hjemme-pc-ordninger, afgivet af et tværministerielt udvalg under Skatteministeriet.

Lovforslaget vedtaget med 58 stemmer (S, SF, RV, EL og KRF) mod 52 (V, KF, DF, CD, FRI, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Kristian Jensen (V), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Anders Samuelsen (RV), Poul Nødgaard (DF), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL) og Kim Behnke (FRI)