Luk

Luk
Luk

Luk

B 62 Forslag til folketingsbeslutning opfordring til at trække aktstykke nr. 6 om etablering af muslimsk begravelsesplads tilbage fra Finansudvalget.

Samling: 2001-02 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Kirkeudvalget (KIU).

Beslutningsforslaget opfordrede kirkeministeren til at trække aktstykke nr. 6 af 2. oktober 2001 tilbage fra Finansudvalget. I aktstykket søgte ministeren om bemyndigelse til at give Brøndby Kommune tilsagn om, at staten ville betale kommunen det beløb, som kommunen måtte betale ud over 3,0 mio. kr. ved overtagelsen af et areal fra Københavns Kommune, der var udlagt til muslimsk begravelsesplads.

Det fremgik af bemærkningerne, at forslagsstillerne fandt, at beslutningen om at etablere en gravplads for muslimer gav anledning til bekymring, fordi etableringen af sådanne gravpladser sædvanligvis ville forudsætte, at gravpladserne skulle blive liggende »til evig tid«.

Endvidere fandt forslagsstillerne, at aktstykket dækkede over, at staten skulle understøtte køberne af gravpladsen, fordi de ikke havde penge til at betale den oprindelige markedsværdi for jorden.
Partiernes ordførere
Svend Erik Larsen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Lene Garsdal (SF), Peter Skaarup (DF), Keld Albrechtsen (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)