Luk

Luk
Luk

Luk

L 11 Forslag til lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi, lov om menighedsråd og lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v.

(Honorarbestemmelser, decentralisering af kompetence m.v.).

Af: Kirkeminister Johannes Lebech ()
Samling: 2001-02 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Kirkeudvalget (KIU).

Lovforslaget indebar bl.a., at der blev mulighed for at udbetale honorar til formanden for provstiudvalget og til menighedsrådets kontaktperson. Endvidere blev det foreslået, at det blev muligt at give provstiudvalget kompetence til at godkende dispositioner vedrørende kirkers og præsteembeders formue samt køb og salg af fast ejendom.

Det fremgik af bemærkningerne, at dele af lovforslaget byggede på det af kirkeministeren nedsatte Forenklingsudvalgs Delbetænkning I (1386/2000). Med hensyn til muligheden for udbetaling af honorar byggede dette forslag på et ønske fra Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer, som havde fundet, at dette ville øge muligheden for at rekruttere interesserede til disse tillidsposter.
Partiernes ordførere
Svend Erik Larsen (S), Bodil Thrane (V), Eva Bente Møller (KF), Klaus Kjær (DF), Niels Helveg Petersen (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)