Luk

Luk
Luk

Luk

B 51 Forslag til folketingsbeslutning om opretholdelse af Rådet for Bedre Madkvalitet.

Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at opretholde bevillingen til Rådet for Bedre Madkvalitet.

Det fremgik af bemærkningerne, at beslutningsforslaget skulle ses i sammenhæng med regeringens udspil »Mere velfærd og mindre bureaukrati - sanering af råd, nævn, udvalg og centre« fra januar 2002, hvoraf det bl.a. fremgik, at regeringen ville nedlægge Rådet for Bedre Madkvalitet.

Efter forslagsstillernes opfattelse burde Rådet for Bedre Madkvalitet opretholdes som et centralt element i indsatsen for at styrke den danske madkvalitet i såvel private som professionelle sammenhænge. Rådet skulle styrke udviklingen af et nyt kvalitetsmærke til fremme af produktion og afsætning af kvalitetsfødevarer. Herudover skulle rådet fungere som et idéskabende forum, der beskæftigede sig med information og rådgivning om udvikling af produktionsmetoder.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 41 (S, SF og RV) stemte for, 61 (V, DF, KF, EL og KRF) imod.
Partiernes ordførere
Henrik Vestergaard (V), Ritt Bjerregaard (S), Christian H. Hansen (DF), Carina Christensen (KF), Jørn Jespersen (SF), Martin Lidegaard (RV), Søren Søndergaard (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)