Luk

Luk
Luk

Luk

B 84 Forslag til folketingsbeslutning om kommission til undersøgelse af Farumsagen.

Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Forretningsordenen (UFO).

Beslutningsforslaget anmodede regeringen om i henhold til lov om undersøgelseskommissioner at nedsætte en kommission, der skulle have til opgave at opklare den såkaldte Farumsag.

Undersøgelseskommissionen skulle bl.a. undersøge borgmesterens embedsførelse, kommunalbestyrelsesmedlemmernes varetagelse af deres hverv, embedsværkets varetagelse af sine opgaver, den kommunale revisions funktion, Farum Kommunes aftaler med private virksomheder m.v. og tilsynsmyndighedernes rolle.

Som konklusion på undersøgelsen skulle kommissionen foretage en vurdering af, om der eventuelt var grundlag for lovændringer m.v., og om der forelå grundlag for, at det offentlige kunne drage nogen til ansvar.

Det fremgik af bemærkningerne, at forslagsstillerne ønskede, at alle aspekter af Farumsagen skulle undersøges til bunds, og at de undersøgelser, der allerede var iværksat af kommunen selv og af politiet ikke var tilstrækkelige.

Beslutningsforslaget blev jf. forretningsordenens § 59 behandlet af underudvalget under Folketingets Udvalg for Forretningsordenen (UFO), der udarbejdede et udkast til beretning, som efterfølgende blev bekræftet af UFO. Ifølge beretningen opfordrede et flertal justitsministeren til at nedsætte en undersøgelseskommission med et kommissorium, der skulle fastsættes i samarbejde mellem justitsministeren og Folketinget.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Ole Stavad (S), Poul Nødgaard (DF), Knud Erik Kirkegaard (KF), Aage Frandsen (SF), Marianne Jelved (RV), Line Barfod (EL) og Jann Sjursen (KrF)