Luk

Luk
Luk

Luk

B 86 Forslag til folketingsbeslutning om forenkling af feriepengesystemet.

Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at komme med en redegørelse for, hvorledes lovgivningen skulle ændres for at sikre, at udbetaling af feriegodtgørelse skete gennem et enkelt og overskueligt system, der sikrede, at lønmodtagernes opsparede penge og renterne heraf endte i lønmodtagernes lommer. Ændringerne skulle træde i kraft den 1. januar 2003.

Det fremgik af bemærkningerne, at der som led i finanslovaftalen for 2002 var nedsat et udvalg, som skulle undersøge, hvordan det kunne sikres, at ikke udbetalte feriepenge endte hos lønmodtagerne. Forslagsstillerne hilste dette velkommen, men fandt, at udvalgets kommissorium var for snævert.

Forslagsstillerne stillede et ændringsforslag, som blev vedtaget, og som indebar, at der ikke var noget krav om, at regeringen skulle fremsætte lovforslag om ændring af feriepengesystemet. Ændringsforslaget blev stillet, fordi flere partier havde udtrykt modvilje mod et lovindgreb på området, da det blev betragtet som et overenskomstanliggende. Forslagsstillerne ville derfor være tilfredse med en bred redegørelse om feriepengesystemet.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 45 (S, SF, RV, EL og KRF) stemte for, 55 (V, DF og KF) imod.
Partiernes ordførere
Freddy Dam (V), Jan Petersen (S), Bent Bøgsted (DF), Lars Barfoed (KF), Ole Sohn (SF), Anders Samuelsen (RV), Søren Søndergaard (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)