Luk

Luk
Luk

Luk

L 108 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Afskaffelse af efterbeskatningskravet i kildeskattelovens § 48 E m.v.).

Af: Skatteminister Svend Erik Hovmand (V)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ophæver efterbeskatningskravet i kildeskattelovens § 48 E, således at det som udgangspunkt bliver muligt for alle, der er omfattet af den særlige 25 pct.-skatteordning, at blive boende uden tidsbegrænsning i Danmark uden at blive mødt af et efterbeskatningskrav.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at regeringen fandt, at de gældende regler, hvorefter forskere kunne opholde sig tidsubegrænset i Danmark uden at blive mødt af et efterbeskatningskrav, skulle udvides til også at gælde for andre medarbejdere omfattet af ordningen i kildeskattelovens § 48 E. Baggrunden herfor var, at regeringen fandt, at det gældende efterbeskatningskrav for andre medarbejdere end forskere var medvirkende til at tvinge disse medarbejdere ud af landet, hvorved det danske samfund og de danske virksomheder mistede værdifuld ekspertise.

Under lovforslagets behandling stillede skatteministeren ændringsforslag, hvorefter efterbeskatningskravet blev opretholdt for personer, der inden for de seneste 5 år har været skattepligtige til Danmark.

Lovforslaget vedtaget med 60 stemmer (V, DF og KF) mod 50 (S, SF, RV, EL og KRF).
Partiernes ordførere
Peter Christensen (V), Erik Mortensen (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Ole Sohn (SF), Søren Søndergaard (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)