Luk

Luk
Luk

Luk

L 121 Forslag til lov om ophævelse af lov om garantier for lån til erhvervelse eller ombygning af mindre fragtskibe og om ændring af lov om statsautoriserede revisorer, lov om registrerede revisorer, lov om omsætning af fast ejendom, lov om uddannelse af maskinmestre, lov om søfartsuddannelse samt lov om forsikringsformidling.

(Nedlæggelse af visse råd og nævn m.v. på erhvervsområdet).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører

- nedlæggelse af ordningen om mulighed for statslige garantier og regarantier i forbindelse med finansiering af ny- og ombygning af mindre fragtskibe på danske værfter,

- nedlæggelse af Revisornævnet,

- nedlæggelse af det rådgivende udvalg vedrørende ejendomsomsætning (Ejendomsomsætningsudvalget),

- nedlæggelse af Eksamenskommissionerne og

- nedlæggelse af Forsikringsmæglerudvalget.

Ifølge lovforslagets bemærkninger havde ordningen om statsgaranti i forbindelse med ombygning af mindre fragtskibe ikke været brugt siden den sidste lovændring i 1998. De øvrige ændringer skulle ses som et led i regeringens arbejde med at afskaffe overflødige råd og nævn.

Lovforslaget var en udmøntning af finansloven for 2002.

Lovforslaget vedtaget med 63 stemmer (V, DF, KF og RV, Poul Andersen (S), Inger Bierbaum (S), Jacob Buksti (S), Henrik Dam Kristensen (S), Bjarne Laustsen (S), Jørn Pedersen (S), Ole Stavad (S), mod 33 (S, SF, EL og KRF).
Partiernes ordførere
Rikke Hvilshøj (V), Frode Sørensen (S), Louise Frevert (DF), Carina Christensen (KF), Keld Albrechtsen (EL) og Jann Sjursen (KrF)