Luk

Luk
Luk

Luk

L 146 Forslag til lov om ændring af lov om sikring mod følger af arbejdsskade og lov om erstatning til skadelidte værnepligtige m.fl.

(Nedsættelse af sagsbehandlingstiden, udvidelse af den sikrede personkreds og udvidet adgang til at betale behandlingsudgifter m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ()
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Lovforslaget indebar bl.a., at en række af de eksisterende frister for sagsbehandling i henhold til loven blev strammet op, og at der skulle indføres en samlet afgørelse om anerkendelse af anmeldte skader og erstatning m.v. Den kreds af personer, der var omfattet af loven, blev foreslået udvidet til at omfatte selvstændige erhvervsdrivende og medarbejdende ægtefæller som en frivillig ordning.

Lovforslaget indførte en udvidet adgang til at betale behandlingsudgifter efter samme principper som i erstatningsansvarsloven. Herudover fastsattes de midlertidige erstatninger for tab af erhvervsevne til 25 pct.

Lovforslaget udmøntede første del af regeringens arbejdsskadereform, og regeringen oplyste i den skriftlige fremsættelse, at der sideløbende med behandlingen af lovforslaget ville blive nedsat et arbejdsskadeudvalg med deltagelse af arbejdsmarkedets parter, hvis opgave det var at overveje ulykkesbegrebet.
Partiernes ordførere
Freddy Dam (V), Jan Petersen (S), Bent Bøgsted (DF), Lars Barfoed (KF), Lene Garsdal (SF), Søren Søndergaard (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)