Luk

Luk
Luk

Luk

L 149 Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø.

(Ændring af regler om sikkerhedsorganisation, aftalemodel i forhold til mobning, herunder seksuel chikane, ophævelse af gebyrbelagt tilsyn, begrænsning i Arbejdstilsynets adgang til en privat bolig m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ()
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer grænsen for, hvornår en virksomhed formelt har pligt til at organisere sikkerheds- og sundhedsarbejde i virksomheden, fra 5 til 10 ansatte. Det gebyrbelagte tilsyn i arbejdsmiljømæssigt særligt belastede brancher ophæves med virkning fra 1. januar 2003, og Arbejdstilsynets kontrolbeføjelser begrænses ved arbejde af ikke erhvervsmæssig karakter i private boliger m.v.

Endelig bemyndiges beskæftigelsesministeren til at fastsætte regler om, at der skal indføres en aftalemodel for behandling af sager om mobning, herunder seksuel chikane.

Lovforslaget havde bl.a. til formål at fjerne de elementer i arbejdsmiljøloven, som efter regeringens opfattelse særlig belastede de små virksomheder såvel administrativt som økonomisk.

Lovforslaget vedtaget med 55 stemmer (V, DF og KF) mod 46 (S, SF, RV, EL og KRF)
Partiernes ordførere
Charlotte Antonsen (V), Bjarne Laustsen (S), Bent Bøgsted (DF), Lars Barfoed (KF), Lene Garsdal (SF), Søren Søndergaard (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)