Luk

Luk
Luk

Luk

L 174 Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning og visse andre energilove.

(Eloverløb, indregning af kapacitetsomkostninger, overtagelse af vindmøller, elsikkerhed, beredskab).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer følgende love:

- I lov om elforsyning indsættes en bestemmelse, der giver de systemansvarlige virksomheder mulighed for at nedregulere eller afbryde miljøvenlig elproduktion for at modvirke en forudsigelig risiko for kritisk eloverløb. Endvidere indsættes en bestemmelse, hvorefter de systemansvarlige virksomheder kan overtage private vindmøller, der er økonomisk nødlidende.

- I lov om naturgasforsyning, i lov om varmeforsyning og i lov om pligtige lagre af mineralolie og mineralolieprodukter indsættes en bestemmelse om, at energivirksomheder, som omfattes af disse love, skal varetage beredskabsopgaver i krisesituationer.

- I lov om elektriske stærkstrømsanlæg og elektrisk materiel indsættes en bestemmelse, der giver Elektricitetsrådet hjemmel til at bemyndige offentlige myndigheder og private foretagender til at bistå rådet med at gennemføre tilsyn af stærkstrømsanlæg og med at give information om elsikkerhed.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det udmøntede en aftale af 20. februar 2002 mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti om ændringer på forskellige områder inden for elforsyningen, hvor der var konstateret behov for at ajourføre og præcisere reglerne i lyset af udviklingen.

Lovforslaget vedtaget med 112 stemmer (V, S, DF, KF, SF, RV og KRF) mod 2 (EL).
Partiernes ordførere
Kim Andersen (V), Erik Mortensen (S), Aase D. Madsen (DF), Lars Barfoed (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF), Keld Albrechtsen (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)